over mij

Arjen LigtvoetNa mijn studie Economie aan de Universiteit van Amsterdam werkte ik tien jaar als controller en economisch onderzoeker, zowel in het bedrijfsleven als voor non-profit organisaties. Hierdoor ken ik de taal van de financiële wereld en weet ik wat er speelt.

In 2003 heb ik tekstbureau Tekstridder opgericht en sinds die tijd ben ik zelfstandig tekstschrijver, gespecialiseerd in webteksten en financieel-economische teksten. Tekstschrijven en copywriting doe ik in opdracht van banken, verzekeraars, makelaars, consultants, notarissen en ondernemers.

lire

Hierbij gaat het om interne teksten, zoals verkooprapportages en adviesnota’s. En om klant- en publieksgerichte teksten, zoals websites, nieuwsbrieven, brochures, productinformatie en fondsverslagen. Ook geef ik in-company schrijftrainingen en schrijfcoaching aan onder andere controllers, adviseurs en ambtenaren.

Op Vaagtaal blog en twitter ik over taal die verleidt, misleidt, verwart en voor ergernis zorgt. Een voorbeeld hiervan is de vaak volkomen nietszeggende taal van vactureteksten. Zie verder mijn LinkedIn-profiel.

Via beroepsvereniging Tekstnet (lid sinds 2003) volg ik geregeld workshops en cursussen om mijn pen scherp te houden.

Verder werk ik sinds 2011 parttime als promovendus economische geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Als hobby, maar ook om mijn economisch inzicht te verscherpen.