training: tekst – tabel – grafiek

Cijfers het verhaal laten vertellen, hoe doet u dat? Met alleen tekst? Of met een combinatie van tekst, tabel en grafiek? In deze cursus leert u niet alleen hoe u een perfecte tabel of grafiek maakt, maar ook hoe u tekst, tabel en grafiek integreert tot één geheel.

De cursus behandelt onder andere de volgende vragen:

  • wanneer gebruikt u tekst, tabel of grafiek voor het weergeven van financieel-economische informatie?
  • welke soorten tabellen en grafieken zijn er en waarvoor kunt u de verschillende soorten het beste gebruiken?
  • hoe maakt u een duidelijke en veelzeggende tabel of grafiek?
  • hoe zorgt u ervoor dat tekst, tabel en grafiek één geïntegreerd geheel vormen?

De cursus Tekst – Tabel – Grafiek is een cursus-op-maat: na een oriënterend gesprek stelt tekstridder een lesprogramma samen dat past bij uw vaardigheden, behoeften en wensen. Natuurlijk sluit de cursus aan op het soort teksten dat u schrijft en de doelgroep waarvoor u schrijft. Het unieke van deze cursus is dat het lesmateriaal deels bestaat uit uw eigen teksten, tabellen en grafieken; u kunt de lesstof dus meteen in praktijk brengen.

Het lesmateriaal – een zelfontwikkelde methode – is bij de cursus inbegrepen. Na afloop kunnen de deelnemers een tekst ter beoordeling aan de trainer sturen; deze zal dan per e-mail of telefoon advies en suggesties voor verbetering geven. Het is ook mogelijk om een uitgebreidere begeleiding af te spreken.

Doel
De cursus Tekst – Tabel – Grafiek leert u perfecte tabellen en grafieken te maken. Natuurlijk leert u ook wanneer u tekst, tabellen of grafieken gebruikt voor het ontsluiten van kwantitatieve informatie, en welke soorten tabellen en grafieken er zijn en voor welk doel u ze het beste kunt gebruiken.

Voor wie?
Voor iedereen die over cijfers rapporteert, zoals onderzoekers, economen, beleidsmedewerkers en docenten..

Hoe en wat?
De cursus Tekst – Tabel – Grafiek is een cursus-op-maat, als privé-les of in groepen van maximaal zes personen. In overleg stelt tesktridder met u een passende cursus samen.

Wanneer?
De cursus vindt plaats op afspraak, wanneer het u uitkomt.

Waar?
Bij u op kantoor of op een locatie naar wens.

Prijs
De prijs van de cursus Tekst – Tabel – Grafiek is afhankelijk van het aantal lesuren, het aantal deelnemers en de locatie. Een voorbeeld: de basisprijs voor een lesblok van vier uur met zes deelnemers is €1.650,- exclusief btw. Op de cursus zijn de algemene voorwaarden en annuleringsvoorwaarden van tekstridder (het tekstbureau van Arjen Ligtvoet en Cathelijne de Busser) van toepassing.

Trainers
Arjen Ligtvoet (06 2840 4923)
Cathelijne de Busser (06 2846 4087)
E-mail: info@tekstridder.nl