workshop: financiële teksten schrijven

Deze cursus is voor financieel medewerkers, controllers, economen, beleidsmedewerkers, administrateurs, actuarissen en andere cijferaars die willen dat hun tekst begrepen wordt. U leert duidelijk en aantrekkelijk schrijven, u leert uw eigen schrijfstijl kennen en u leert hoe die op uw lezers overkomt. En – zeker niet onbelangrijk – u zult met meer plezier en gemak gaan schrijven.

De cursus Financiële en Economische Teksten Schrijven is een cursus-op-maat: na een oriënterend gesprek stelt tekstridder een lesprogramma samen dat past bij uw vaardigheden, behoeften en wensen. Natuurlijk sluit de cursus aan op het soort teksten dat u schrijft en de doelgroep waarvoor u schrijft. Het unieke van deze cursus is dat het lesmateriaal deels bestaat uit teksten van de deelnemers; u kunt de lesstof meteen in praktijk brengen.

De cursus is opgebouwd uit modules; u kiest de onderdelen die u graag wilt behandelen. Het onderdeel Schrijfproces leert u bijvoorbeeld hoe u een financiële of economische tekst in vijf stappen schrijft, terwijl Tekstsoorten kijkt naar de kenmerken van jaarverslagen, maandrapportages, begrotingen, strategische plannen, evaluaties of economische analyses. De module Rol van de schrijver helpt u bij het ontdekken van uw rol als schrijver: bent u rapporteur, voorspeller, adviseur of beoordelaar? Veelgevraagd is ook het onderdeel Tekst – tabel – grafiek dat uitgebreid aandacht besteedt aan het in de tekst verwerken van tabellen en grafieken. Uiteraard kunnen ook meer algemene taal- en stijlkwesties aan de orde komen.

Het lesmateriaal – een zelfontwikkelde methode – is bij de cursus inbegrepen. Ook krijgen alle deelnemers een exemplaar van het boek Stijlwijzer schriftelijk rapporteren. Na afloop kunnen de deelnemers een tekst ter beoordeling aan de trainer sturen; deze zal dan per e-mail of telefoon advies en suggesties voor verbetering geven. Het is ook mogelijk om een uitgebreidere begeleiding af te spreken.

Cursusinformatie

Doel
De cursus Schrijven van Financiële en Economische Teksten leert u duidelijke en begrijpelijke financiële en economische teksten te schrijven.

Voor wie?
Voor iedereen die financiële en economische teksten schrijft, zoals financieel medewerkers, controllers, economen, beleidsmedewerkers, administrateurs en actuarissen.

Hoe en wat?
De cursus Schrijven van Financiële en Economische Teksten is een cursus-op-maat, als privé-les of in groepen van maximaal zes personen. U kunt één of meerdere modules volgen en daardoor de cursus zo lang of kort maken als u zelf wilt.

Modules
In overleg stelt tekstridder modules samen die precies aansluiten bij uw behoeften en wensen. De standaardmodules zijn:

- schrijfproces economische en financiële teksten
- financiële en economische tekstsoorten
- tekststructuur: opbouw en inhoud
- rol van de schrijver
- tekst – tabel – grafiek
- schrijfstijl: cijfers in de tekst

Wanneer?
De cursus vindt plaats op afspraak, wanneer het u uitkomt.

Waar?
Tekstridder geeft de cursus Schrijven van Financiële en Economische Teksten bij u op kantoor.

Prijs
De prijs van de cursus Schrijven van Financiële en Economische Teksten is afhankelijk van het aantal lesuren, het aantal deelnemers en de locatie. Een voorbeeld: de basisprijs voor een lesblok van vier uur met zes deelnemers is € 1.650,- exclusief btw. Op de cursus zijn de algemene voorwaarden en annuleringsvoorwaarden van tekstridder van toepassing.

De trainer
Arjen Ligtvoet (06 2840 4923)
E-mail: info@tekstridder.nl