Journalistiek

Als onderzoeker en journalist ga ik voor u op zoek naar de cijfers achter het verhaal of het verhaal achter de cijfers. Van uitgebreid economisch onderzoek tot een meer ‘ligtvoetig’ interview voor uw blog of personeelsblad.  

Nieuws en achtergronden

Heeft u content nodig voor uw blog of website? Wilt u uw expertise tonen met een whitepaper of uitgebreid achtergrondartikel?

Nieuwsgierigheid is mijn drijfveer. Ik wil graag weten hoe het zit, hoe het werkt of waarom het mis ging. Ik bijt me vast in uiteenlopende onderwerpen en maak er voor u een mooie tekst van.

Interviews

Naast het verhaal achter de cijfers gaat er vaak ook een persoon of bedrijf schuil achter die cijfers. Hard nieuws of meer human interest, misschien een belangrijk hoofdstuk in uw bedrijfsbiografie of een mooie aanvulling voor het personeelsblad.

Hier als voorbeeld “De moordende metafoor”, een interview met thrillerauteur Charles den Tex.

Onderzoek

U heeft een rapport of artikel nodig dat gedegen onderzoek vergt? Literatuur- of archiefonderzoek, internetsearches of gesprekken met experts? Ik ga voor u op pad.

Ook diepgravend onderzoek ga ik niet uit de weg. Als PhD-Student deed ik economisch-historisch onderzoek en ook heb ik meerdere jaren als onderzoeker en journalist gewerkt.


“Zijn liefde voor duidelijke taal straalt af van z’n teksten.”

Dennis Beckers, Bureau de Uitkomst


De paden op, de archieven in?