Redactie

Voor een goede financieel-economische tekst is vakinhoudelijke kennis natuurlijk een vereiste, dat spreekt voor zich. Maar, hoe schrijft u een goede tekst? Wat is dat eigenlijk, een goede tekst?

Ik redigeer uw bestaande teksten, van lichte tekstredactie tot compleet herschrijven. Of ik fungeer als sparring partner en tekstadviseur, samen nemen we uw teksten onder de loep. Wilt u liever zelf schrijven? Ik verzorg schrijfbegeleiding bij u op kantoor of online.

Redigeren

Uw tekst is zo goed als af, maar u twijfelt over woordkeuze, zinsbouw, structuur of inhoudelijke samenhang? Als ervaren editor neem ik uw tekst onder handen.

U heeft een concepttekst, u heeft de informatie, maar het moet anders, duidelijker, krachtiger, korter of voor een andere doelgroep? Dan kan ik uw tekst ook aanpassen of compleet herschrijven.

Ik denk ook vakinhoudelijk met u mee. Samen gaan we op zoek naar de kern van de informatie en de beste manier om die schriftelijk weer te geven.

Schrijfbegeleiding

U moet een nieuwsbrief schrijven, maar weet niet hoe te beginnen? U schrijft een jaarverslag, maar zit volkomen vast? Het lukt u maar niet om uw scriptie of proefschrift af te ronden?

Ik begeleid u bij alle fases van het schrijfproces: van het ordenen van informatie, het opzetten van een logische tekststructuur tot het correct en aantrekkelijk formuleren en opmaken van de tekst.

Natuurlijk kom ik ook graag bij u langs voor individuele begeleiding of een ‘schrijfspreekuur’ voor uw medewerkers. Ook online-schrijfbegeleiding is geen probleem.

Tekstadvies

Van managementinformatie tot fondsbrochure, van jaarverslag tot personeelsblad. Aan welke eisen moet een tekst voldoen? Wat is een overzichtelijke opbouw voor uw rapportages?

Ik neem de tekstuele kant van uw interne en externe rapportages onder de loep. Samen met u kijk ik bijvoorbeeld naar het taalgebruik, de opmaak en de presentatie van cijfers in een mix van tekst, tabel en grafiek.

Voor meer eenheid in uw communicatie help ik u ook met bijvoorbeeld een huisstijl voor uw teksten of een schrijfgids voor uw afdeling of bedrijf.


Arjen heeft de bijzondere combinatie van een financiële opleiding en werkervaring en daarnaast de passie voor het schrijven van duidelijke teksten. Dat kom je niet vaak tegen. ”

Laurens van den Brink, manager woonruimtebemiddeling bij Zig Websoftware


Meer weten?