Tekst

U zoekt een onafhankelijk expert voor uw financiële en economische teksten? Ik combineer ervaring en creativiteit met kennis van zaken, de voorwaarde voor sprankelend en doeltreffend werk.

Mijn uitgangspunt: alle onderwerpen – hoe ingewikkeld ook – zijn begrijpelijk op te schrijven. Complexe onderwerpen terugbrengen tot de kern en de boodschap op een overtuigende manier weergeven, dat is mijn kracht.

Financieel specialist

Mijn specialisatie is het schrijven van financieel-economische teksten. Hier gaat mijn liefde voor taal hand in hand met nieuwsgierigheid en een goed gevoel voor cijfers.

Belangrijk voor u: ik weet waar u het over heeft. Na mijn studie economie aan de UvA heb ik als financieel journalist, economisch onderzoeker en financial controller gewerkt bij diverse bedrijven en instellingen.

Sinds 2003 ben ik zelfstandig tekstschrijver en geef ik tekstadvies en schrijfbegeleiding. Voor banken en verzekeraars, maar ook voor kleinere bedrijven en zelfstandigen.

Soorten tekst

Financieel-economische teksten zijn er in vele soorten en maten. Ik schrijf ze met plezier om zo het verhaal achter de cijfers naar voren te brengen. Daarbij stoei ik ook graag met tabellen, grafieken en infographics.

Enkele voorbeelden: interne teksten, zoals rapportages voor het management, maandrapporten en productanalyses. Of teksten voor uw klanten: jaarverslagen, fondsverslagen, economische prognoses en productbrochures.

U bent de expert en levert het materiaal. Ik ga aan het werk om een voor doel en doelgroep geschikte tekst te schrijven. Voor vrijer werk en onderzoek, zie journalistiek.

Klare taal

Al jaren ben ik dé tekstschrijver voor duidelijke taal: concreet, ondubbelzinnig en zonneklaar. Als columnist trok ik dan ook al bloggend tegen onduidelijke taal ten strijde.

Samen met Cathelijne de Busser schreef ik ook een boek over het gevaar van onduidelijke taal: “Vaagtaal – vecht mee tegen beleidsbabbels, managementspeak en zorggezemel”.

Vaagtaal is een LOA, een door lezen en luisteren overdraagbare aandoening. Het is taal die verleidt, misleidt, verwart en voor ergernis zorgt. Vanzelfsprekend doe ik er alles aan om vaagtaal in mijn teksten te vermijden 🙂


“Een uitstekende keuze! Arjen heeft in korte tijd gezorgd voor onderling samenhangende, aantrekkelijke en vooral leesbare teksten. Gewoon klare taal. Van harte beveel ik hem als copywriter aan.”

Koen Venekamp, External & Public Affairs Specialist


Tekst nodig?